Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2007

Γλυκοπατάτες με πορτοκάλι και μπισκότα

Υλικά για 10 μερίδες :

500γρ. γλυκοπατάτες
500γρ. πατάτες κανονικές
1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. λευκή ή μαύρη ζάχαρη
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1ή2 στημένα πορτοκάλια
4 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκαλιού
1 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο λιωμένο
1 κ.γλ.αλάτι

Πιπέρι άσπρο (όσο χρειαστεί)

Για την κρούστα: 15 μπισκότα Digestive και 150γρ. βούτυρο λιωμένο (κρύο).


Τρόπος Παρασκευής.
Βήμα 1ο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°
C και σε μια λαμαρίνα, ή στο ράφι του φούρνου στρωμένη με λαδόχαρτο τοποθετείτε με τις φλούδες, πλυμένες τις γλυκοπατάτες και τις κανονικές πατάτες. Τις τρυπάτε με ένα πιρούνι και τις σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο, για περίπου μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2ο
Για την γέμιση: αφού έχουμε ξεφλουδίσει τις γλυκοπατάτες μας τις λειώνουμε μέχρι να γίνουν πουρές (αφήστε και κανένα κομματάκι έτσι για να ξέρετε τι τρώτε..). Προσθέστε το λειωμένο βούτυρο, την ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό από τα πορτοκάλια μας, την μαρμελάδα, το τζίντζερ, το αλάτι και τέλος το λευκό πιπέρι, όπου βάζετε και δοκιμάζετε μέχρι να γίνει η γεύση του γλυκο/καυτερή.

Βήμα 3ο
Για την κρούστα: Κάντε τρίμμα τα μπισκότα στο μίξερ, ρίχτε και το βούτυρο μέχρι να πάει παντού. Τυλίξτε το μείγμα σε ένα λαδόχαρτο και ανοίξτε το με ένα πλάστη ώστε να γίνει ένα χοντρό φύλλο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για δύο ώρες.

Βήμα 4ο
Τοποθετούμε την γέμιση σε ένα βουτυρωμένο
Pyrex ομοιόμορφα και από πάνω θρυμματίζουμε την παγωμένη κρούστα μπισκότου. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C και τοποθετήστε το σουφλέ σας στην μέση του φούρνου για 25λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα.

Βήμα 5ο
Έτοιμο το σουφλεδάκι μας.! Ιδιαίτερο συνοδευτικό για ψητά κρέατα και πουλερικά.

Καλή σας όρεξη!!!

Ισμήνη Φαμπιάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: