Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2007

Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές με ρύζι

Υλικά για 4μερίδες :
4 ντομάτες μεγάλες γινωμένες
4 πιπεριές γλυκές (κόκκινες ή πράσινες ή κίτρινες ή πορτοκαλή)
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
5κ.σουπ.λάδι
4-5μανιτάρια. (ψιλοκομμένα)
Μια χούφτα κουκουνάρι
Μια χούφτα σταφίδα ξανθιά
Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Λίγο δυόσμος & βασιλικός (τριμμένοι)
Αλάτι – πιπέρι
8χούφτες ρύζι για γεμιστά/λαπά
Λίγο ζάχαρη


Τρόπος Παρασκευής.

Βήμα 1ο
Αρχικά φτιάχνουμε την γέμιση, όπου σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το κουκουνάρι, την σταφίδα, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον βασιλικό, το αλατοπίπερο και τέλος από τις 4ντομάτες που θα αφαιρέσουμε το εσωτερικό(βήμα 2) τους και θα το λιώσουμε.

Βήμα 2ο

Κόβουμε με προσοχή τα «καπάκια» από τις πιπεριές και τις ντομάτες, τις πλένουμε, τις ξεσποριάζουμε και ρίχνουμε ξεχωριστά μέσα τους μισή κουταλιά ζάχαρη. Τις γεμίζουμε με την γέμιση που έχουμε φτιάξει και τις τοποθετούμε όρθιες μέσα στο
Pyrex έχοντας αλλάξει τα «καπάκια» τους (εάν θέλουμε). Τέλος πασπαλίζουμε τα «καπάκια» τους με τριμμένη φρυγανιά.

Βήμα 3ο
Ανάμεσα στις ντομάτες και τις πιπεριές κόβουμε πατάτες, ρίχνουμε λάδι και ένα ποτήρι νερό ή ένα κουτάκι μπύρας εάν θέλετε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°
C και βάζουμε σκεπασμένο το Pyrex με ένα αλουμινόχαρτο μέχρι να γίνουν οι πατάτες. Κατά την διάρκεια του ψησίματος μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο ζεστό νεράκι.

Καλή σας όρεξη!!!

Ισμήνη Φαμπιάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: