Σάββατο, Μαΐου 19, 2007

Κολοκυθάκια γεμιστά

Υλικά για 4μερίδες :
8 κολοκυθάκια λίγο μεγάλα
600γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι(ψιλοκομμένο)
3ντομάτες γινωμένες για σάλτσα
Λίγος μαϊντανός
2 μπαστουνάκια κανέλας & 3 μπάλες μπαχάρι
Αλάτι – πιπέρι
8φέτες για τοστ κίτρινο τυρί (ότι θέλουμε)

Τρόπος Παρασκευής.

Βήμα 1ο
Προσεχτικά βγάζουμε την ψίχα από τα κολοκύθια και τα τοποθετούμε μέσα στο Pyrex.

Βήμα 2ο
Σε μια κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μετά τον κιμά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα ¾ από την σάλτσα ντομάτας, τον μαϊντανό, την κανέλα με το μπαχάρι και τέλος το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15λεπτά.

Βήμα 3ο
Πριν γεμίσουμε τα κολοκυθάκια μας με τον κιμά, τα περνάμε με ένα στρώμα σάλτσας ντομάτας. Ύστερα γύρω από τα γεμιστά κολοκύθια ψιλοκόβουμε πατάτες (αν θέλουμε), την ψίχα από τα κολοκυθάκια και όσο κιμά μας έχει περισσέψει μαζί με την σάλτσα ντομάτας.

Βήμα 4ο
Καλύπτουμε το Pyrex με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και το ψήνουμε στον φούρνο για μια ώρα στους 180ºC.

Βήμα 5ο
Τέλος, 10 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο βγάζουμε τελείως το αλουμινόχαρτο και καλύπτουμε τα κολοκυθάκια μας με τις φέτες από το κίτρινο τυρί.


Καλή σας όρεξη!!!


Σημείωση: μπορείτε να σερβίρετε το φαγητό με ένα σουφλέ πατάτας. (βλέπε σουφλέ πατάτας)


Ισμήνη Φαμπιάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: