Σάββατο, Μαΐου 19, 2007

Σουφλέ πατάτας

Υλικά για 4μερίδες :

4 μέτριες πατάτες (κομμένες σε ροδέλες)
150γρ κρέμα γάλακτος
150γρ γάλα
1 αυγό
150γρ τυρί τριμμένο (κίτρινο/κεφαλοτύρι)
Μπέικον (αν θέλουμε)
Μοσχοκάρυδο
βούτυρο
αλάτι – πιπέρι


Τρόπος Παρασκευής.

Βήμα 1ο
Σε ένα βουτυρωμένο Pyrex τοποθετείτε τις πατάτες (σε σχηματισμό σκάλας) και από πάνω ρίχνετε το τριμμένο τυρί που έχετε επιλέξει.

Βήμα 2ο
Σε ένα μπολ χτυπάτε το αυγό, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το μοσχοκάρυδο και τα ρίχνετε μέσα στο Pyrex.

Βήμα 3ο
Προθερμάνετε τον φούρνο σε θερμοκρασία 200ºC και ψήστε το σουφλέ για περίπου 1ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Τώρα το σουφλέ είναι έτοιμο! Ιδιαίτερο συνοδευτικό για ψητά καθώς και για κάποια λαδερά φαγητά όπως τα κολοκυθάκια γεμιστά.


Καλή σας όρεξη!!!


Ισμήνη Φαμπιάτου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εξαίρετη συνταγή & πολύ ελαφριά
ευγε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

η συνταγή είναι πολύ καλή, αλλά καμία σχέση με την ονομασία σουφλέ, θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε πατατούλες της γιαγιάς.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι βέβαια σουφλέ (μόνο αυτά που περιέχουν αυγά και φουσκώνουν με το χωριστό χτύπημα μαρέγκας κ.λ.π. δικαιούνται το όνομα "σουφλέ", τα υπόλοιπα είναι συνήθως ογκρατέν π.χ. μπρόκολο ογκρατέν, μακαρόνια ογκρατέν), αλλά είναι γνωστό και προσφιλές σε πολλούς ως πρώτο πιάτο και βολικό για μπουφέδες... θα μπορούσαμε να το πούμε πατατούλες ογκρατέν.