Για την γέμιση
600γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι(ψιλοκομμένο)
5κ.σουπ.λάδι
Λίγος μαϊντανός (μισό ματσάκι ψιλοκομμένος)
400γρ ντομάτες (ψιλοκομμένες)
1 μπαστούνι κανέλας & 4μπάλες μπαχάρι
Αλάτι – πιπέρι
Σάλτσα: 400γρ ντομάτες (ψιλοκομμένες), 2 σκελίδες σκόρδο (ροδέλες), 1κ.σ.ντομάτα πελτέ ανακατεμένο με 1 ½ ποτήρι ζεστό νερό, 1 κ.γ. ζάχαρη, μαϊντανό (ψιλόκ.), αλάτι – πιπέρι.
Τρόπος Παρασκευής.
Βήμα 1ο
Σε μια κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μετά τον κιμά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα ¾ από την σάλτσα ντομάτας, τον μαϊντανό, την κανέλα με το μπαχάρι και τέλος το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20λεπτά.
Βήμα 2ο
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας αφού πρώτα σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο σε λίγο λάδι για περίπου 20λεπτά.
Βήμα 3ο
Όταν κρυώσει η γέμιση του κιμά ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε ελαφρά.
Βήμα 4ο
Στη συνέχεια γεμίζετε τα 18 κανελόνια και τα τοποθετείτε σε ένα Pyrex. Ρίχνετε την σάλτσα ντομάτας, σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30 με 40λεπτά στους 180ºC μέχρι να απορροφηθεί η σάλτσα.
Καλή σας όρεξη!!!
Ισμήνη Φαμπιάτου
1 σχόλιο:
Και οδηγός, και λάτρης της ταχύτητας και καλή μαγείρισσα. Όμορφες οι συνταγές σου, άντε μετά να κάνεις δίαιτα. Να ρωτήσω από τον Φλεβάρη δεν ξαναμαγείρεψες; Την καλημέρα μου.
Δημοσίευση σχολίου